BAKAdan Batı Akdenize 20 Milyon Tllik Yeni Müjde
Ekonomi
23.01.2014 - 16:42, Güncelleme:
25.08.2022 - 16:34
BAKAdan Batı Akdenize 20 Milyon Tllik Yeni Müjde
BAKAdan Batı Akdeniz ekonomisine yeni itici güç olacak 20 milyonluk destek Bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü ekonomik alanda yer alan kurum olan Isparta, Antalya ve Burdurun kalkınma ajansı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), 20 milyon lira bütçeli yeni Mali Destek Programına çıktı.
BAKA’dan Batı Akdeniz ekonomisine yeni itici güç olacak 20 milyonluk destek
Bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü ekonomik alanda yer alan kurum olan Isparta, Antalya ve Burdur’un kalkınma ajansı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), 20 milyon lira bütçeli yeni Mali Destek Programı’na çıktı. 2011’de 10 milyon, 2012 ile 2013'te 20'şer milyon TL olmak üzere, 3 yılda toplam 50 milyon TL’lik hibe desteği veren ve proje sahipleri firmaların katkılarıyla da 100 milyon TL’ye yakın yatırım gerçekleşmesi sağlayan BAKA’nın yeni 20 milyon TL’lik 2014 Mali Destek Programı “Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma” ve “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluşuyor. Yeni Mali Destek Programına başvuru 30 Aralık 2013’de başladı ve son başvuru tarihi de kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için 20 Mart 2014 olarak belirlendi. 2014 Mali Destek Programı’na proje başvuruları BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanı sıra Antalya ve Burdur’daki ‘Yatırım Destek Ofisleri’ne de yapılabilecek.
Isparta, Antalya ve Burdur’un ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştiren BAKA, sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ile teknik ve danışmanlık destekleri sağlamaya devam ediyor. BAKA’nın Isparta Merkez ile Antalya, Isparta, Burdur’daki yatırım destek ofislerinde çalışmalarını 35 uzman ve 6 destek personeliyle sürdürdüğünü belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, Batı Akdeniz’de ekonominin olduğu her yerde kalkınma ajansının da olduğunu belirtti. Verilecek destekler ve strateji için bölgenin yol haritası olacak yeni 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklarının tamamlandığını belirten Tuncay Engin, “Yeni bölge planımızda Batı Akdeniz’in gelişme eksenleri ana başlıkları ‘Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması’, ‘Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması’, ‘Sanayide Rekabetçiliğin Artırılması’, ‘Ulaşım ve Lojistik Altyapısının Artırılması’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre ve Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesi’ olarak belirlendi” diye konuştu.
2014 MALİ DESTEK PROGRAMI VE ALTBAŞLIKLARI
BAKA’nın yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri sağladığını hatırlatan Tuncay Engin, mali destek programları ile ilgili şu bilgiye verdi:
“BAKA, Batı Akdeniz’de mali destek programları kapsamında 2010’da 10 milyon TL, 2011’de 20 milyon TL, 2012’de de 20 milyon TL olmak üzere toplam 50 milyon TL destek sağladı. Isparta, Antalya ve Burdur’da yıllara göre 2010’da 36, 2011’de 82 ve 2012’de ise 87 olmak üzere 205 projeye hibe desteği verilerek yaklaşık bin yeni istihdam oluşturuldu. Firmaların katkılarıyla da 100 milyon TL’ye yakın yatırım gerçekleşmesi sağlandı. Yeni mali destek programımız 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı teklif çağrısına çıktık. 2014 Mali Destek Programı’na proje başvuruları BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanı sıra Antalya ve Burdur’daki ‘Yatırım Destek Ofisleri’ne de yapılabilecektir. Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak olan 2014 Mali Destek Programı; alt başlıklar ve verilecek destek miktarları ise şöyle;
Batı Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin; yenilikçi teknolojileri kullanımlarının desteklenmesi, katma değeri yüksek ürünler üretmeleri, markalaşmaları, pazarlama ağlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerinin artırılması hedeflenen ‘Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı’ kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 15 milyon TL’dir. İlgili teklif çağrısı programına kar amacı güden gerçek ve tüzel kişi işletmeleri ve kooperatiflerimiz başvurabileceklerdir. Bölgemizde verilen desteklemelerde mükerrerliğin önlenmesi amacıyla Burdur ve Isparta illerinde uygulanması planlanan tarıma dayalı sanayi projeleri kabul edilmeyecek olup tarımsal ürün bazlı üretim faaliyetlerinde sadece Antalya İlinde uygulanacak projeler kabul edilecektir. Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari tutarı 100.000-TL, azami tutarı ise 500.000-TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca sağlanacak hiçbir destek, proje toplam uygun maliyetinin % 25’inden az ve % 50’sinden fazla olamayacaktır.
Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon TL’dir. Kaynağın 2 milyon 500 bin TL’lik kısmı kar amacı güden gerçek ve tüzel kişi işletmelerine, 2 milyon 500 bin TL’lik kısmı ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacaktır. Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari tutarı 75.000-TL, azami tutarı ise 400.000-TL’dir.”
TEKNİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
BAKA’nın önemli bir başka görevinin de yatırımcıya sağladığı teknik ve danışmanlık hizmeti olduğunu belirten Tuncay Engin, “BAKA, ‘tek durak ofis’ yaklaşımıyla 3 ilde hangi alanlarda yatırım yapılabilir, yatırımcı hangi işlemleri yapacak, yasal prosedürler, teşvik sisteminin detayları, hukuki izinler gibi konularda yatırımcılara yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri sağlıyoruz. Yatırım aşamasında teknik destek ile danışmanlık hizmeti sağlanarak 2011 ve 2012 yıllarında toplam tutarı 240 milyon TL olan projeler Batı Akdeniz’de hayata geçirildi. İki yılda Antalya’da 22, Isparta’da 34 ve Burdur’da da 17 firmanın sorunları çözüldü. Kalkınma ajanslarının devlet adına hareket ediyor olması ve tüm bu hizmetlerinin de ücretsiz olması ajanslara yatırımcılar tarafından gösterilen ilginin önemli nedenleri arasında yer alıyor” dedi.
BAKA’nın hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi desteklerinin yanısıra önemli bir görevinin de bulunduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Engin, şöyle devam etti:
“KOBİ’ler ve firmalarımız kalkınma ajansının yatırımlarında ve faaliyetlerinde başta bürokratik olmak üzere tüm engelleri aşmaları için kurulmuş kurumlar olduğunu unutmasınlar. Bölgeye gelmeyi planlayan veya mevcut yatırımcılara yatırım öncesinde, yatırım sırasında ve yatırım sonrasında bürokratik süreçlerde yardımcı olmak önemli görevlerimizden. Her zaman kapımız açık ve ücretsiz yatırım danışmanlığı için hizmete hazırız. Her zaman bize ulaşıp sorunlarını iletebilirler, uzman kadromuzla çözüm önerileri bulmaya hazırız.”
Genel Sekreter Engin, BAKA’nın Isparta, Burdur ve Antalya’nın sürdürülebilir kalkınması için ilgili STK ve ilgili müdürlüklerle koordineli çalışmalarla görüş, öneri ile çözüm önerilerinin yeraldığı raporlar hazırlandığını da belirtti. Raporların ilgili bakanlıklar ile yetkili mercilere sunulduğunu ve sürecin takip edildiğini belirten Tuncay Engin, hazırlanan görüş, öneri ve çözüm önerilerinden bazılarını şöyle sıraladı:
RAPORLAR, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE EĞİTİMLER
“GES Yönetmeliği ile ilgili değişiklik önerileri’, ‘Körfez Turizm Pazarına Giriş Stratejileri’, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi ve alanların belirlenmesi’, ‘Antalya- Konya Hızlı Tren Hattı’, ‘Batı Akdeniz Lojistik Çalıştay Raporu’, ‘Antalya’ya Uluslararası Direk Uçuşlarda İzin İşlemlerinin Kolaylaştırılması’, ‘Isparta SD Havalimanında Serbest Bölge Kurulması’, ‘Isparta’da Bölgesel Teşvik kapsamındaki sektörler ve asgari yatırım tutarları’, ‘Isparta Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüştürülmesi’, ‘Isparta SD Havalimanında Havacılık Özel Ekonomi/Serbest Bölge Kurulması Fikrinin Analizi’.”
BAKA’nın önemli görevleri arasında bölgenin yatırım ile iş imkânlarının yurtiçi ve yurtdışında ilgili kurumlarla işbirliği içinde tanıtılmasının da bulunduğunu belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, “BAKA, bu manada uluslararası toplantılar düzenliyor, işadamları ile buluşuyor, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlıyor. Eğitim faaliyetlerimize gelince genç girişimcilere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. 2011’de başlayan ve sürdürülen uygulamalı girişimcilik eğitimleri Antalya, Isparta ve Burdur ile ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar 36 kez gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerimiz sürüyor. Isparta’daki 8 eğitimi tamamlayan 217 kursiyerden 20’si, Burdur’daki 15 eğitimi bitiren 377 kursiyerden 38’i, Antalya’da ise 13 girişimcilik eğitimini bitiren 368 kursiyerden 12’sinin işyerlerini açtı. Kursu başarıyla bitirenler KOSGEB’in 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli kredi olmak üzere 100 bin TL’lik mali destekten yararlanabilme imkânına kavuşuyor.
Uluslararası programlar öncesinde BAKA olarak Kalkınma Bakanlığı Ülke Masaları veya ilgili bakanlıkların uzmanları, ihracatçı ve ihracat yapmayı planlayan firmalara dış ticaret fırsatları, uluslararası ticaretteki yeni eğilimler, potansiyel arz eden ürün ve ürün grupları hakkında dış ticaret eğitimleri vermesini sağlıyoruz. Yeni ihracat eğitimler planlıyoruz. Proje Yazma Eğitimleri de veriyoruz. Eğitimlerle bölgede faaliyet gösteren kurumların AB fonları ile diğer ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmalarını sağlamak amacı güdülmektedir. Her mali destek program çağrısında proje eğitimleri il ve ilçelerde tekrarlanıyor.”
BAKAdan Batı Akdeniz ekonomisine yeni itici güç olacak 20 milyonluk destek Bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü ekonomik alanda yer alan kurum olan Isparta, Antalya ve Burdurun kalkınma ajansı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), 20 milyon lira bütçeli yeni Mali Destek Programına çıktı.
BAKA’dan Batı Akdeniz ekonomisine yeni itici güç olacak 20 milyonluk destek
Bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü ekonomik alanda yer alan kurum olan Isparta, Antalya ve Burdur’un kalkınma ajansı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), 20 milyon lira bütçeli yeni Mali Destek Programı’na çıktı. 2011’de 10 milyon, 2012 ile 2013'te 20'şer milyon TL olmak üzere, 3 yılda toplam 50 milyon TL’lik hibe desteği veren ve proje sahipleri firmaların katkılarıyla da 100 milyon TL’ye yakın yatırım gerçekleşmesi sağlayan BAKA’nın yeni 20 milyon TL’lik 2014 Mali Destek Programı “Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma” ve “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluşuyor. Yeni Mali Destek Programına başvuru 30 Aralık 2013’de başladı ve son başvuru tarihi de kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için 20 Mart 2014 olarak belirlendi. 2014 Mali Destek Programı’na proje başvuruları BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanı sıra Antalya ve Burdur’daki ‘Yatırım Destek Ofisleri’ne de yapılabilecek.
Isparta, Antalya ve Burdur’un ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştiren BAKA, sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ile teknik ve danışmanlık destekleri sağlamaya devam ediyor. BAKA’nın Isparta Merkez ile Antalya, Isparta, Burdur’daki yatırım destek ofislerinde çalışmalarını 35 uzman ve 6 destek personeliyle sürdürdüğünü belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, Batı Akdeniz’de ekonominin olduğu her yerde kalkınma ajansının da olduğunu belirtti. Verilecek destekler ve strateji için bölgenin yol haritası olacak yeni 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklarının tamamlandığını belirten Tuncay Engin, “Yeni bölge planımızda Batı Akdeniz’in gelişme eksenleri ana başlıkları ‘Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması’, ‘Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması’, ‘Sanayide Rekabetçiliğin Artırılması’, ‘Ulaşım ve Lojistik Altyapısının Artırılması’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre ve Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesi’ olarak belirlendi” diye konuştu.
2014 MALİ DESTEK PROGRAMI VE ALTBAŞLIKLARI
BAKA’nın yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri sağladığını hatırlatan Tuncay Engin, mali destek programları ile ilgili şu bilgiye verdi:
“BAKA, Batı Akdeniz’de mali destek programları kapsamında 2010’da 10 milyon TL, 2011’de 20 milyon TL, 2012’de de 20 milyon TL olmak üzere toplam 50 milyon TL destek sağladı. Isparta, Antalya ve Burdur’da yıllara göre 2010’da 36, 2011’de 82 ve 2012’de ise 87 olmak üzere 205 projeye hibe desteği verilerek yaklaşık bin yeni istihdam oluşturuldu. Firmaların katkılarıyla da 100 milyon TL’ye yakın yatırım gerçekleşmesi sağlandı. Yeni mali destek programımız 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı teklif çağrısına çıktık. 2014 Mali Destek Programı’na proje başvuruları BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanı sıra Antalya ve Burdur’daki ‘Yatırım Destek Ofisleri’ne de yapılabilecektir. Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak olan 2014 Mali Destek Programı; alt başlıklar ve verilecek destek miktarları ise şöyle;
Batı Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin; yenilikçi teknolojileri kullanımlarının desteklenmesi, katma değeri yüksek ürünler üretmeleri, markalaşmaları, pazarlama ağlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerinin artırılması hedeflenen ‘Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı’ kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 15 milyon TL’dir. İlgili teklif çağrısı programına kar amacı güden gerçek ve tüzel kişi işletmeleri ve kooperatiflerimiz başvurabileceklerdir. Bölgemizde verilen desteklemelerde mükerrerliğin önlenmesi amacıyla Burdur ve Isparta illerinde uygulanması planlanan tarıma dayalı sanayi projeleri kabul edilmeyecek olup tarımsal ürün bazlı üretim faaliyetlerinde sadece Antalya İlinde uygulanacak projeler kabul edilecektir. Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari tutarı 100.000-TL, azami tutarı ise 500.000-TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca sağlanacak hiçbir destek, proje toplam uygun maliyetinin % 25’inden az ve % 50’sinden fazla olamayacaktır.
Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon TL’dir. Kaynağın 2 milyon 500 bin TL’lik kısmı kar amacı güden gerçek ve tüzel kişi işletmelerine, 2 milyon 500 bin TL’lik kısmı ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacaktır. Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari tutarı 75.000-TL, azami tutarı ise 400.000-TL’dir.”
TEKNİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
BAKA’nın önemli bir başka görevinin de yatırımcıya sağladığı teknik ve danışmanlık hizmeti olduğunu belirten Tuncay Engin, “BAKA, ‘tek durak ofis’ yaklaşımıyla 3 ilde hangi alanlarda yatırım yapılabilir, yatırımcı hangi işlemleri yapacak, yasal prosedürler, teşvik sisteminin detayları, hukuki izinler gibi konularda yatırımcılara yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri sağlıyoruz. Yatırım aşamasında teknik destek ile danışmanlık hizmeti sağlanarak 2011 ve 2012 yıllarında toplam tutarı 240 milyon TL olan projeler Batı Akdeniz’de hayata geçirildi. İki yılda Antalya’da 22, Isparta’da 34 ve Burdur’da da 17 firmanın sorunları çözüldü. Kalkınma ajanslarının devlet adına hareket ediyor olması ve tüm bu hizmetlerinin de ücretsiz olması ajanslara yatırımcılar tarafından gösterilen ilginin önemli nedenleri arasında yer alıyor” dedi.
BAKA’nın hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi desteklerinin yanısıra önemli bir görevinin de bulunduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Engin, şöyle devam etti:
“KOBİ’ler ve firmalarımız kalkınma ajansının yatırımlarında ve faaliyetlerinde başta bürokratik olmak üzere tüm engelleri aşmaları için kurulmuş kurumlar olduğunu unutmasınlar. Bölgeye gelmeyi planlayan veya mevcut yatırımcılara yatırım öncesinde, yatırım sırasında ve yatırım sonrasında bürokratik süreçlerde yardımcı olmak önemli görevlerimizden. Her zaman kapımız açık ve ücretsiz yatırım danışmanlığı için hizmete hazırız. Her zaman bize ulaşıp sorunlarını iletebilirler, uzman kadromuzla çözüm önerileri bulmaya hazırız.”
Genel Sekreter Engin, BAKA’nın Isparta, Burdur ve Antalya’nın sürdürülebilir kalkınması için ilgili STK ve ilgili müdürlüklerle koordineli çalışmalarla görüş, öneri ile çözüm önerilerinin yeraldığı raporlar hazırlandığını da belirtti. Raporların ilgili bakanlıklar ile yetkili mercilere sunulduğunu ve sürecin takip edildiğini belirten Tuncay Engin, hazırlanan görüş, öneri ve çözüm önerilerinden bazılarını şöyle sıraladı:
RAPORLAR, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE EĞİTİMLER
“GES Yönetmeliği ile ilgili değişiklik önerileri’, ‘Körfez Turizm Pazarına Giriş Stratejileri’, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi ve alanların belirlenmesi’, ‘Antalya- Konya Hızlı Tren Hattı’, ‘Batı Akdeniz Lojistik Çalıştay Raporu’, ‘Antalya’ya Uluslararası Direk Uçuşlarda İzin İşlemlerinin Kolaylaştırılması’, ‘Isparta SD Havalimanında Serbest Bölge Kurulması’, ‘Isparta’da Bölgesel Teşvik kapsamındaki sektörler ve asgari yatırım tutarları’, ‘Isparta Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüştürülmesi’, ‘Isparta SD Havalimanında Havacılık Özel Ekonomi/Serbest Bölge Kurulması Fikrinin Analizi’.”
BAKA’nın önemli görevleri arasında bölgenin yatırım ile iş imkânlarının yurtiçi ve yurtdışında ilgili kurumlarla işbirliği içinde tanıtılmasının da bulunduğunu belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, “BAKA, bu manada uluslararası toplantılar düzenliyor, işadamları ile buluşuyor, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlıyor. Eğitim faaliyetlerimize gelince genç girişimcilere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. 2011’de başlayan ve sürdürülen uygulamalı girişimcilik eğitimleri Antalya, Isparta ve Burdur ile ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar 36 kez gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerimiz sürüyor. Isparta’daki 8 eğitimi tamamlayan 217 kursiyerden 20’si, Burdur’daki 15 eğitimi bitiren 377 kursiyerden 38’i, Antalya’da ise 13 girişimcilik eğitimini bitiren 368 kursiyerden 12’sinin işyerlerini açtı. Kursu başarıyla bitirenler KOSGEB’in 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli kredi olmak üzere 100 bin TL’lik mali destekten yararlanabilme imkânına kavuşuyor.
Uluslararası programlar öncesinde BAKA olarak Kalkınma Bakanlığı Ülke Masaları veya ilgili bakanlıkların uzmanları, ihracatçı ve ihracat yapmayı planlayan firmalara dış ticaret fırsatları, uluslararası ticaretteki yeni eğilimler, potansiyel arz eden ürün ve ürün grupları hakkında dış ticaret eğitimleri vermesini sağlıyoruz. Yeni ihracat eğitimler planlıyoruz. Proje Yazma Eğitimleri de veriyoruz. Eğitimlerle bölgede faaliyet gösteren kurumların AB fonları ile diğer ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmalarını sağlamak amacı güdülmektedir. Her mali destek program çağrısında proje eğitimleri il ve ilçelerde tekrarlanıyor.”
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.